Závod motoGP v Kataru: Rossi si souboj vychutnal

rossi_lorenzo_marquez

rossi_lorenzo_marquez

Sešli jsme se s pár kamarády u vychlazeného pivečka. Startuje MotoGP a všichni se skvěle bavíme při koukání na velké plátno s projekcí.

Než závod začal, tak se něco vypilo a atmosféra houstla. S blížícím se hlavním závodem se mi rozlétávali motýlci v břiše.

Bohužel mi náladu kazil hned v prvním kole závodu Karel Abrahám, kterému se nedařilo. Skončil hned v prvním kole.  Lukáš Pešek se pohyboval na 15 místě, ale s přibývajícími koly ve výsledkové listině jen klesal.

Na prvním místě se od začátku až do konce držel Jorge Lorenzo. Předvedl krásnou, čistou jízdu a vítězství si určitě zasloužil. O další místa na pódiu si to zpočátku rozdávali tovární jezdci týmu Repsol Honda Pedrosa a Marquez, které dojížděl Crutchlow.
Těsně  za nimi se držela další skupinka, v jejímž čele byl  Bradl, dobývali ho Rossi, Dovizioso a Bautista. Bradl měl ale smůlu a místo toho, aby to dotáhl do spokojeného konce, tak po pár kolech upadl a radši se chvíli válel na štěrku.
Rossiho šance na umístění rostly a rostlo i napětí mezi mými přáteli. Nad pivem rozhostilo ticho a skalní příznivci Rossiho ani nedutali. Rossi začal dorážet na Crutchlowa a Crutchlow jeho nemilosrdným výpadům podlehl. Zcela vykolejený vyjel mimo trať. Rossi se dostal na 4. místo a snažil se o další zářez.
rossiho bitva o další post

Rossiho bitva o další post

Nejprve to zkusil na Pedrosu a ten se od 18. kola závodu jen mohl dívat na jeho zadní gumu. Rossi neměl dost a kolo později si vychutnal i Marqueze. Ten se však nedal a s Rossim si pohrál, nedaroval mu to a ti dva nám ukázali, jak se jezdí. Jejich dravost si vychutnali především diváci.

Marquez a Rossi si několikrát vyměnili pozice, předvedli hotovou kamasútru, ale Rossi ukázal, že je zkušenější a tak nechal Marqueze (ve výsledné listině) pod sebou a po zbytek závodu ho blíže k vrcholu nepustil.

Kombinace Rossi – Márquez na předních pozicích pořádně rozparádí letošní sezónu MotoGP. Uvidíme se u dalšího napjatého závodu Red Bull Grand Prix of the Americas, 21 dubna na okruhu Circuit of the Americas – v Austinu.

Napsat komentář