Proč fotím?

lucie strakosova - fotografka

lucie strakosova – fotografka

Protože mě to baví. Ráda tvořím a ráda objevuji nové pocity. Focení mi umožňuje se realizovat, zažívat ty jedinečné chvíle a zachytit je na fotografiích, abych si je mohla kdykoliv připomenout.

Když se dívám na svět přes hledáček fotoaparátu, když na chvíli zadržím dech a zmáčknu spoušť, přenáším na snímek sílu okamžiku, emoce, krásu, tohoto světa. V tu chvíli mám pocit srovnatelný s tím, jako bych se tváří v tvář a na dotek přiblížila k osobě, po které jsem celý život toužila. Každým kouskem těla mi proniká elektrizující chvění, jako při prvních nesmělých dotycích jeho ruky na mé kůži.

Tady všechno začíná. Jakmile se později na fotky dívám, znova se sžívám s atmosférou, kterou zachycují. Tohle je ten opojný okamžik, jen já a galerie. Jen já a on. Tady už mizí nervozita. Jen vstřebávám pocity, které se rozlévají v mé mysli i na těle, když v galerii nechávám jen ty nejlepší obrázky.  Teď vím, že jsem zase chvíli dělala něco, co mě tolik baví, že jsem zažila nezapomenutelný lechtivý pocit, nervozitu, a naplnění.

Zamilovala jsem si chvíle, kdy mé fotky dělají lidem radost, nebo někoho potěší. Miluji to, jako chvíli, kdy mohu spalující dotyky opětovat….

Už víš, proč to všechno dělám?

Lucie´s

Jedna odpověď na “Proč fotím?

  1. Pingback: 6.4.2013 – Opava | Fotopohled·

Napsat komentář